У Німеччині засудили 5 членів відомого клану за "пограбування століття"  

Вівторок, 16 травня 2023, 11:37

Німецький суд у вівторок засудив п'ятьох обвинувачених за "крадіжку століття" – викрадення коштовностей з відомого музею у Дрездені.

Про це повідомило видання Spiegel, пише "Європейська правда".

Майже через три з половиною роки після пограбування історичного "Зеленого склепіння" в Дрездені завершився судовий процес над кількома підозрюваними. Земельний суд Дрездена виніс вирок п'ятьом молодим людям з берлінського клану Реммо за крадіжку коштовностей. 

У Німеччині знайшли частину коштовностей, викрадених під час "пограбування століття" у Дрездені

Судді призначили покарання у вигляді позбавлення волі на терміни від чотирьох років і чотирьох місяців до шести років і трьох місяців.

Прокурор вимагав шість років і вісім місяців ув'язнення для двох з обвинувачених і п'ять років і десять місяців ув'язнення для ще одного. Двох інших обвинувачених вимагали засудити до шести років і чотирьох з половиною років відповідно. За словами прокуратури, зловмисники діяли "зі значною злочинною енергією та жорстокістю".

П'ятеро з шести підсудних – брати або двоюрідні брати з відомого берлінського клану Реммо. У січні, після тривалого мовчання, вони визнали свою причетність до злочину або до його підготовки і висловили розкаяння. Готовність зробити це стала результатом угоди про визнання провини між обвинуваченням, захистом і судом.

Раніше, незадовго до Різдва 2022 року, більшу частину викраденого повернули, хоча коштовності й були частково пошкоджені.

Крадіжка творів мистецтва з музею 25 листопада 2019 року вважається однією з наймасштабніших та найвидовищніших у Німеччині. Зловмисники викрали 21 ювелірний виріб з діамантами загальною вартістю 116,8 мільйона євро і завдали збитків на суму понад один мільйон євро. 

Щоб замести сліди, вони підпалили електророзподільчу будку в старому місті, а також автомобіль на підземній парковці житлового будинку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: