Чотири фігуранти справи про "пограбування століття" в Дрездені пішли на угоду зі слідством

Вівторок, 10 січня 2023, 22:51

Четверо із шести обвинувачених у пограбуванні музею коштовностей "Зелене склепіння" у східнонімецькому місті Дрезден у 2019 році пішли на угоду із судом і обвинуваченням, у результаті якої отримають менший строк ув’язнення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Прокуратура раніше просила для трьох обвинувачених від п'яти років і дев'яти місяців до шести років і дев'яти місяців ув’язнення за кримінальним законодавством для повнолітніх, а також від чотирьох років і трьох місяців до п'яти років для решти трьох – за кримінальним законодавством щодо неповнолітніх.

У вівторок четверо із шести обвинувачених погодилися на пропозицію суду визнати провину й повернути частину награбованого в обмін на пом’якшення покарання, а ще один, як стало відомо, хоче ухвалити рішення до наступного судового дня.

У Берліні поліцейські водолази обшукали канал у справі "пограбування століття" у Дрездені

Нагадаємо, 25 листопада 2019 року двоє злодіїв проникли до "Зеленого склепіння" Дрезденського замку через вікно й розбили сокирою вітрину, після чого винесли звідти скарби, датовані XVII-XVIII століттями.

Усього були викрадені близько 4300 діамантів та інших дорогоцінних каменів, вартість яких оцінюється в 113 мільйонів євро, хоча музей називає їх безцінними. Збитки, завдані в результаті пограбування, оцінюються в понад один мільйон євро.

Підозрюваним – шістьом чоловікам віком від 23 до 28 років – інкримінується вчинення групових крадіжок за обтяжувальних обставин, підпалів, а також підпалів з особливо обтяжувальними обставинами. Зловмисники походять із відомої у Берліні родини Реммо арабського походження, деякі члени якої були пов'язані з тяжкими злочинами.

Незадовго до Різдва після досягнення домовленостей між стороною захисту і стороною обвинувачення була знайдена частина викрадених коштовностей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: