У справі щодо ісламістського вбивства вчителя у Франції судитимуть 14 осіб

Вівторок, 16 травня 2023, 17:50

Перед французьким судом у справі щодо ісламістського вбивства вчителя Самюеля Паті у 2020 році постануть 14 осіб, серед яких і неповнолітні. 

Як повідомляє BFMTV, про це оголосили в антитерористичній прокуратурі.

Судді подали клопотання про початок процесу щодо 14 осіб, з яких шестеро – підлітки.

Найсуворіші звинувачення – у спільництві в теракті – висувають проти двох вже повнолітніх друзів убивці, Абдулли Анзорова. Слідство дійшло висновку, що вони разом з ним ходили купувати ніж, який Абдулла використав для нападу, і один з ним пішов до школи перед терактом. 

Ще шістьох дорослих судитимуть за підозрою у терористичній змові з метою підготовки замаху.  

П’ятьох підлітків, яким на той час було по 14-15 років, судитимуть у спеціальному суді щодо справ неповнолітніх також за злочинну змову з метою скоєння насильницьких дій з обтяжуючими обставинами. За цими звинуваченнями загрожує до 5 років позбавлення волі. 

Ще одну людину – неповнолітню дівчину – звинувачують у наклепницькому доносі. 

Нагадаємо, вбивство вчителя, що шокувало всю країну, сталося у жовтні 2020 року. Приводом стало те, що Самюель Паті, вчитель історії, як ілюстративний матеріал показав учням карикатури на пророка Мухаммеда. 

Нападник дочекався вчителя біля школи після уроків та ножем відрізав голову, а потім похвалився своїм вчинком у Twitter. Поліція застрелила його під час затримання. Терорист виявився 18-річним чеченцем, вихідцем з Москви, що на законних підставах проживав у Франції як біженець. Сам він не був студентом коледжу. 

Вшанувати пам’ять вбитого вчителя вийшли тисячі людей по всій країні. Самюеля Паті посмертно нагородили Орденом почесного легіону – найвищою державною нагородою Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: