Родичі жертв залізничної аварії в Греції подали колективний позов проти влади

Вівторок, 16 травня 2023, 21:16

Родичі пасажирів, які загинули під час зіткнення потягів у центральній Греції в лютому цього року, подали колективний позов проти керівників залізничних органів і політиків, включно з прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на грецьке інформагентство AMNA.

У Греції розповіли про перші висновки розслідування аварії на залізниці, в якій загинули 57 людей

Представник асоціації родичів загиблих Христос Константінідіс заявив, що вони подають до суду на прем'єр-міністра Греції, пов'язаних із ним міністрів у нинішньому і попередніх урядах, а також на посадовців залізниці.

Позов був поданий до прокурора Апеляційного суду міста Лариса, біля якого відбулась трагедія. У ньому також міститься вимога провести розслідування для пошуку інших можливих причин, що призвели до аварії.

Нагадаємо, масштабна аварія у Греції сталась наприкінці лютого. Пасажирський поїзд, який перевозив близько 350 осіб, зіткнувся з вантажним поїздом, коли він виходив з тунелю після виїзду з міста Лариса.

Начальнику місцевої станції висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві. Міністр транспорту Греції подав у відставку після катастрофи, як і керівники двох залізничних компаній. Аварія також викликала численні протести в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: