Швейцарія скасує візи для громадян Косова

Середа, 17 травня 2023, 19:16

Федеральна рада Швейцарії в середу ухвалила рішення про скасування короткострокових віз для громадян частково визнаного Косова з 1 січня 2024 року.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як зазначає уряд Швейцарії, Косово відповідає умовам безпеки, прикордонного контролю та управління міграцією, які дозволяють скасувати візовий режим для його громадян.

Це підтверджує рішення Європейського парламенту та Ради ЄС скасувати візовий режим для косоварів, які мають біометричні паспорти й бажають подорожувати до Шенгенської зони на термін до 90 днів з 1 січня 2024 року.

Косово офіційно подало заявку на вступ до ЄС

"Йдеться про зміну до шенгенського законодавства, яке Швейцарія, як член Шенгенської зони, зобов'язана ухвалити", – йдеться в заяві Федеральної ради країни.

Рішення про скасування віз не поширюється на громадян Косова, які приїжджають до Швейцарії з метою працевлаштування. Їм, як і раніше, потрібно мати підтвердження кваліфікації та висновок від роботодавця, що той не може знайти працівника у Швейцарії, країнах-членах ЄС або Європейської асоціації вільної торгівлі.

Донині Косово залишається єдиною країною на Західних Балканах, де громадянам потрібна віза для в'їзду до ЄС, незважаючи на те, що воно виконало всі умови, встановлені Єврокомісією у 2018 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: