У Молдові суд залишив під домашнім арештом віцеголову проросійської партії "Шор"

Понеділок, 29 травня 2023, 17:21

У Молдові Апеляційна палата Кишинева залишила під домашнім арештом віцеголову проросійської партії "Шор" Марину Таубер, відхиливши запит її адвокатів.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на NewsMaker.

Сама Таубер, коментуючи рішення суддів, заявила про "знущання".

"Сумно, що люди, які живуть за наш рахунок, не працюють. Люди, які тут сидять, не працюють, а виконують політичні замовлення. Це знущання наді мною. Мені соромно дивитися на те, як порушується закон", – сказала вона.

В травні 2023 року депутатку затримали в аеропорту. Вона мала полетіти до Ізраїлю. Зараз Таубер перебуває під домашнім арештом.

Таубер фігурує у справі про фальсифікацію звіту про фінансування виборчої кампанії під час виборів мера Бєльц 2021 року, свідоме прийняття фінансування від злочинного угруповання і дозвіл незаконного фінансування партії "Шор" злочинною групою з 13 липня 2022 року до 1 травня 2023 року.

Наприкінці квітня Рада ЄС затвердила новий санкційний режим за дестабілізацію Молдови. Санкції складатимуться із заморожування активів і заборони на надання коштів для фізичних і юридичних осіб, а також заборони на поїздки в ЄС для фізичних осіб.

За даними ЗМІ, до цього переліку можуть увійти олігархи-втікачі Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, топ-депутатка партії "Шор" Марина Таубер, а також.колишній заступник голови Генінспекторату поліції Георгій Кавкалюк, який перебуває в розшуку в Молдові, та російський бізнесмен Ігор Чайка.

Про роль партії "Шор" у розкачуванні політичної ситуації у Молдові ЄвроПравда детально розповідала у відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: