Посли ЄС схвалили санкції проти 9 росіян за ув’язнення критика Путіна Кара-Мурзи

Середа, 31 травня 2023, 12:23

Посли Європейського Союзу підтримали запровадження санкцій щодо дев’яти осіб, відповідальних за ув’язнення критика президента Росії, Владіміра Кара-Мурзи. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

У своєму Twitter він написав, що посли Євросоюзу щойно дали "зелене світло" для запровадження санкцій проти зазначених 9 осіб. 

Раніше ЗМІ неофіційно дізналися, що йдеться про заступника міністра юстиції Росії Олега Свириденка, чотирьох російських суддів, начальника в'язниці і трьох інших російських посадовців.

У разі схвалення вони приєднаються до реєстру ЄС із понад 40 найбільшими порушниками у світі, який називається Глобальний режим санкцій щодо прав людини, у якому також присутні китайські посадовці та африканські воєначальники.

"Список Кара-Мурзи" мав бути схвалений ще минулого тижня, але в останню хвилину Угорщина наклала вето на санкції щодо російського заступника міністра.

Причину такого кроку Будапешт не вказав, та раніше він заявляв про намір блокувати схвалення нового санкційного пакета ЄС і допомоги Україні через внесення Києвом угорського банку OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: