Данія витратить $5,6 млрд на модернізацію військових об'єктів та збільшить чисельність армії

Четвер, 4 травня 2023, 17:32

Уряд Данії хоче витратити 38 мільярдів крон (5,6 мільярда доларів) протягом наступних десяти років на модернізацію військових об'єктів, ремонт старих і напівзруйнованих будівель, збільшення чисельності армії і модернізацію застарілих комп'ютерних систем.

Про це повідомляє AP, пише "Європейська правда".

Виконувач обов'язків міністра оборони країни Троельс Лунд Поульсен заявив, що попередні уряди та чиновники оборонного відомства не приділяли достатньої уваги витрачанню коштів на такі об'єкти.

"Протягом багатьох років ситуація з політикою безпеки виснажувала збройні сили. Зараз перед нами стоїть важливе завдання відновити фундамент збройних сил, перш ніж будувати на його основі", – зазначив він.

За словами данського міністра, армії країни не вистачає солдатів, а багато будівель не відповідають сучасним вимогам або є застарілими. Те ж саме стосується частини обладнання і комп'ютерних систем.

Раніше Поульсен заявляв, що Данія скоротить військову присутність в Іраку в межах місії Північноатлантичного альянсу, натомість забезпечивши батальйон для оборони країн Балтії наступного року.

Нагадаємо, у березні віцепрем’єр та міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що незабаром польська армія може стати найчисленнішою в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: