З Росії на територію Естонії потрапили 11 нелегалів

Понеділок, 26 червня 2023, 07:31

В ніч на неділю, 25 червня, вісім дорослих нелегалів і троє дітей перетнули кордон Естонії з території російської Псковської області.

Про це Postimees повідомили у Департаменті поліції та прикордонної охорони, пише "Європейська правда".

Як зазначили у відомстві, 11 громадян Афганістану, які незаконно перетнули кордон, були затримані у волості Сетомаа Вируського повіту.

Усіх їх виявили в прикордонній зоні близько п'ятої ранку в неділю, їм надали необхідну медичну допомогу.

Оперативний керівник Лиунаської префектури Оттомар Вірк уточнив, що прикордонники Естонії виявили і затримали цих людей під час перетину лінії контролю.

"Під час додаткової перевірки інших незаконних перетинів кордону або слідів спроб перетину кордону виявлено не було", – зазначив Вірк.

Як громадяни Афганістану досягли прикордонної зони, чому вони прибули саме до Естонії та якою була кінцева точка їхнього маршруту, з'ясовується.

Варто також зазначити, що з літа 2021 року режим Александра Лукашенка організував гібридну міграційну кризу на кордонах європейських сусідів Білорусі, сприяючи прибуттю на кордон людей з Африки та Близького Сходу. Країни Балтії і Польща вважають це помстою за жорстку позицію щодо репресій Лукашенка проти білоруської опозиції і громадянського суспільства.

З зими 2021 року інтенсивність таких спроб суттєво знизилася, але проблема не зникла. Також регулярно виявляють осіб, які допомагають мігрантам продовжити подорож вглиб ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: