У Словаччині офіційно призначили дату дострокових виборів

П'ятниця, 9 червня 2023, 10:57

Спікер парламенту Словаччини Борис Коллар офіційно оголосив дату дострокових вересневих виборів.

Відповідне рішення було опубліковано сьогодні у "Збірнику законів", повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SME.

Згідно з січневою постановою парламенту, Коллар був зобов'язаний оголосити вибори на 30 вересня в період від 110 до 130 днів до їх проведення – тобто між 23 травня і 12 червня.

Хоча спочатку Коллар стверджував, що зробить це в перші кілька днів, як це дозволяє закон, він, зрештою, зачекав майже до кінцевого терміну, щоб оголосити про вибори.

Кілька політичних лідерів зізналися, що просили його перенести дату оголошення.

Політичним партіям і коаліціям важливо, коли будуть оголошені вибори. З цієї дати стартує передвиборча кампанія, обмежена фінансовою стелею, і ця дата певною мірою також впливає на те, в якому вигляді партії чи коаліції підуть на вибори.

Нагадаємо, президентка Словаччини Зузана Чапутова стурбована тим, що після майбутніх парламентських виборів зовнішньополітична позиція країни може стати схожою на позицію угорського прем’єра Віктора Орбана.

Чинна влада, нагадаємо, активно допомагала Україні. Зокрема, Словаччина першою передала Україні систему ППО С-300, а навесні 2023 року, майже синхронно з Польщею, передала 13 радянських винищувачів МіГ-29.  

Нагадаємо, колишній міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що словацькі спецслужби викрили спробу Росії сфальсифікувати майбутні парламентські вибори на користь партії Smer-SD.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: