В Італії розслідують завищення цін на квитки до Колізею

Вівторок, 18 липня 2023, 20:21

Антимонопольні регулятори Італії почали розслідування щодо операторів, які могли продавати за завищеними цінами квитки для відвідування Колізею – однієї з найвідоміших туристичних пам’яток країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Італійський антимонопольний орган вважає, що квитки в Колізей купуються "масово за допомогою автоматизованих систем закупівель". Він розпочав перевірку щодо офіційного продавця квитків, компанії CoopCulture, а також чотирьох туристичних компаній.

CoopCulture підозрюють у тому, що вона не контролювала можливе скуповування квитків, що створювало штучний дефіцит і дозволяло перепродавати їх за завищеними цінами. Тоді як звичайний квиток коштує 18 євро, італійські туристичні компанії пропонують тури Колізеєм вартістю від 37,5 до 74 євро.

У Італії визначили приблизну вартість римського Колізею

Генеральна директорка CoopCulture Летиція Казуччо в коментарі Reuters відкинула ці закиди, заявивши, що платформа "має механізми для протидії масовому скуповуванню квитків" до Колізею, й сподіваючись на вирішення ситуації найближчим часом.

Голова італійської організації із захисту прав споживачів Codacons Карло Ренці оцінює ринок перепродажу квитків до римської пам’ятки в мільйони євро.

Колізей, побудований дві тисячі років тому, був найбільшим амфітеатром Римської імперії та використовувався для проведення боїв гладіаторів, страт і полювання на тварин. Нещодавно італійська поліція затримала 17-річного німецького учня, який пошкодив Колізей.

Перед тим молодий турист вирізав ключами своє ім'я та ім'я своєї дівчини на одній зі стін амфітеатру Флавіїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: