У Бельгії відбулись нові обшуки у справі "Катаргейту"

Середа, 19 липня 2023, 20:35

Бельгійські слідчі в середу здійснили обшук у будинку депутатки Європарламенту Марі Арени в межах розслідування щодо підозр у корупції в Європейському парламенті, відомого як "Катаргейт".

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на бельгійське видання Nieuwsblad.

Як повідомила федеральна прокуратура Бельгії, слідчі здійснили шість обшуків у будинку Арени та в місцях, пов’язаних із нею та її сім’єю. Слідчі вилучили документи та ІТ-матеріали і будуть їх аналізувати.

Ще одного фігуранта "Катаргейту" відпустили з-під домашнього арешту

Сама євродепутатка через адвоката підтвердила обшуки й повідомила, що була на них присутня.

"Я вже повідомила слідчому судді, що залишаюся в його розпорядженні. Я переконана, що слідство покаже, що я жодним чином не причетна до цієї справи. Мене, ймовірно, допитають протягом наступних кількох тижнів, після свят", – додала Арена.

"Катаргейт" розпочався у грудні минулого року, коли Бельгія висунула звинувачення чотирьом особам, пов'язаним із Європейським парламентом, за звинуваченнями у тому, що Катар, який приймав Чемпіонат світу з футболу, обдаровував їх готівкою та подарунками з метою вплинути на ухвалення рішень.

Катар заперечив причетність до корупційного скандалу.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: