Лідер норвезької партії подав у відставку після крадіжки окулярів

Понеділок, 24 липня 2023, 10:30

Лідер норвезької лівої партії Rødt Бйорнар Мокснес йде у відставку з посади очільника політсили після скандалу з крадіжкою окулярів, за що він попросив вибачення на початку липня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія NRK.

Політик оголосив про відставку на своїй Facebook-сторінці.

"Лише я відповідаю за те, що взяв сонцезахисні окуляри. Перш за все, я не хочу, щоб мої помилки впливали на найближчих мені людей. Одна справа, коли я це чую, і зовсім інша, коли це впливає на тих, кого я люблю найбільше", – написав політик.

Мокснес пояснив, що після викриття інформації про крадіжку на його близьких почали тиснути у соцмережах. Ще однією причиною відставки він назвав бажання захистити власну партію.

Наприкінці червня стало відомо, що Мокснесу винесли постанову про штраф у розмірі 3 000 норвезьких крон (майже 270 євро) за крадіжку пари сонцезахисних окулярів в аеропорту Осло "Гардемоен" на початку червня.

"Я взяв ці сонцезахисні окуляри з магазину в Гардемоені. Я зробив велику помилку, і зробив її набагато гіршою тим, як я поводився після цього. Мені дуже шкода, і я хочу вибачитися за це", – заявив політик.

У своєму дописі на Facebook Мокснес пише, що він і надалі продовжуватиме брати участь у політичній діяльності як член Rødt і представник парламенту.

Партія Rødt (Червона партія) представлена в парламенті Норвегії 8 депутатами. Мокснес очолював її з 2012 року.

Як повідомлялося, днями у Британії засудили чоловіка за крадіжку 200 тисяч шоколадних яєць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: