У Бундестазі поновили заклики надати Україні ракети Taurus

Середа, 26 липня 2023, 11:59

У Вільній демократичній партії Німеччини (ВДП), яка входить до керівної коаліції, закликали до постачання крилатих ракет Taurus в Україну.

З відповідним закликом виступив відповідальний у ВДП за питання оборони Маркус Фабер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на канал ntv.

Багато з 600 крилатих ракет Taurus, що належать Бундесверу, нині готові до використання, заявив Фабер. Депутат переконаний, що далекобійні ракети стали б корисними у контрнаступі України, який, за оцінками, просувається повільніше, ніж очікували.

"Ось чому зараз був би правильний час, щоб принаймні дати Taurus, щоб міг відбутися процес інтеграції", – каже Фабер.

Ракети можуть допомогти перервати логістичні ланцюги російської армії і таким чином порушити постачання російських сил, зазначив він.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 11 липня підтвердив відмову німецького уряду постачати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Наприкінці травня Україна звернулася до уряду Німеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів.

У той самий час Франція та Британія вирішили поставити Україні далекобійні ракети. Британські Storm Shadow Україна почала застосовувати ще весною.

У липні президент Франції Еммануель Макрон також оголосив про передачу Україні ракет, які дозволяють завдавати ударів у глибокий тил противника. Джерела повідомляли, що мова йде про далекобійні ракети SCALP, постачання яких вже почалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: