У Польщі оголосили про наміри вдвічі збільшити свою армію

П'ятниця, 28 липня 2023, 08:26

В уряді Польщі заявили, що відновлюють військові частини в армії та створюють нові, щоб збільшити її чисельність майже вдвічі.

Про це заявив віцепрем'єр Ярослав Качинський під час візиту до міста Кодень у Люблінському воєводстві, що біля кордону з Білоруссю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polskie Radio.

За його словами, польська армія, яка раніше складалася з трьох дивізій, тепер матиме шість. А згодом може з’явитися додаткова дивізія.

"Одним з головних завдань, можливо, навіть головним завданням держави… є захист безпеки. Безпеки у всіх вимірах", – сказав Качинський.

Він додав, що влада займається посиленням кордону з Білоруссю, зокрема, зводить паркани і встановлює "всілякі електронні пристрої" для захисту кордону.

Напередодні міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив, що до складу Війська Польського після 18-річної перерви повертається ракетно-артилерійський підрозділ.

Перед цим він повідомляв, що Польща створить саперний батальйон та розгорне його в місті Августів неподалік від кордону з Білоруссю.

Раніше Польща вирішила перемістити військові формування із заходу на схід у зв'язку з загрозою від переміщення "вагнерівців" на територію Білорусі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: