Відносне затишшя бунтів у Франції: Затримали 157 осіб, підпалили майже 300 авто

Понеділок, 3 липня 2023, 09:53

157 осіб були затримані у ніч на понеділок у зв'язку з заворушеннями, які сколихнули міста по всій Франції після вбивства підлітка поліцейським – це значно менше у порівнянні із затриманнями у минулі дні, що може свідчити про заспокоєння ситуації.

Дані МВС Франції наводить BFM TV, повідомляє "Європейська правда".

Міністерство внутрішніх справ повідомило, що за ніч було затримано 157 осіб порівняно з понад 700 арештами напередодні і понад 1300 у ніч проти суботи.

Заворушення у Франції: Кількість затриманих зросла, бунтівники атакували дім мера

Троє з 45 тисяч правоохоронців, залучених вночі, були поранені, повідомили в міністерстві. Також, за попередніми даними,  352 пожежі сталися на дорогах загального користування, загорілося 297 транспортних засобів і 34 будівлі були підпалені.

Відносне затишшя після п'яти ночей сильних заворушень принесло деяке полегшення уряду Емманюеля Макрона в його боротьбі за відновлення контролю над ситуацією – всього через кілька місяців після масових протестів проти непопулярної пенсійної реформи і за рік до проведення літніх Олімпійських ігор.

Нагадаємо, масові заворушення спровокувала смерть 17-річного хлопця-водія, застреленого поліцією під час дорожнього контролю неподалік від Парижа. Заворушення почалися з 27 червня і кожної наступної ночі розширювалися на нові міста. 

Бабуся Наеля, якого застрелив поліцейський, у неділю закликала припинити заворушення.

У неділю французький суд виніс перші вироки учасникам масових заворушень, які охопили країну.

У найгіршу ніч заворушень, з четверга на п'ятницю, постраждали пів тисячі будівель, було спалено 2000 автомобілів, скоєно близько 3800 хуліганських підпалів на вулиці. 


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: