Чехія заморозила активи пов'язаного з Путіним олігарха

Понеділок, 31 липня 2023, 10:16

Управління фінансового аналізу Чехії заблокувало банківські рахунки і заморозило активи російського олігарха Владіміра Євтушенкова.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило Radio Prague International із посиланням на Чеське телебачення.

Євтушенков має зв'язки з президентом РФ Владіміром Путіним і на сьогодні є найбільш відомим російським бізнесменом, проти якого Чехія запровадила санкції.

За даними Чеського телебачення, олігарх володіє нерухомістю в місті Карлові Вари вартістю понад 500 млн чеських крон (майже 20 млн євро), а минулого місяця його було внесено до санкційного списку Чехії.

Чеський уряд вирішив накласти санкції на Євтушенкова та його сина Фелікса, оскільки вони мають значні активи на території країни.

Євтушенкови стали наступними в санкційному списку Чехії після патріарха Російської православної церкви Кирила, на якого обмеження наклали у квітні.

Євтушенков володіє розкішними об’єктами нерухомості в чеських Карлових Варах – популярному раніше серед росіян курортному місті. Йдеться про комплекс із п'яти вілл Savoy Westend, а також сусідню віллу "Шекспір".

У листопаді 2022 року Чехія, яка карає за російську агресію в рамках санкційних режимів ЄС, оголосила про намір запровадити власні санкції проти людей, які підтримують путінський режим

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: