Спецслужби Латвії не бачать прямої загрози від групи Вагнера

Неділя, 9 липня 2023, 12:24

Служба державної безпеки Латвії заявили, що наявна інформація свідчить про те, що російська група Вагнера наразі не становить пряму загрозу національній безпеці країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Зазначається, що латвійська спецслужба постійно отримує інформацію про діяльність найманців Вагнера і оцінює пов'язані з цим ризики як для національної, так і для регіональної безпеки.

З моменту вторгнення Росії в Україну СДБ у співпраці з Державною прикордонною охороною в посиленому режимі здійснює заходи міграційного контролю з метою недопущення в'їзду до Латвії іноземців, які можуть становити загрозу національній безпеці країни.

За домовленістю із самопроголошеним білоруським президентом Лукашенком після заколоту в Росії ватажок Вагнера Євгеній Пригожин мав вирушити із частиною своїх найманців у Білорусь.

Після цього міністри закордонних справ двох країн Балтії у вівторок закликали НАТО зміцнити свої східні кордони у відповідь на дислокацію бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" в Білорусі.

А президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передислокація групи Вагнера до Білорусі є дуже негативним сигналом для його країни.

Читайте також: Чому Захід починає всерйоз готуватися до розвалу Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: