У Білорусі заявили про порушення кордону литовським прикордонником

Четвер, 10 серпня 2023, 19:50

Прикордонний комітет Білорусі заявив, що Вранці 10 серпня між пунктами пропуску Котловка (Республіка Білорусь) та Лаворишкес (Литовська Республіка) зафіксували факт порушення державного кордону.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні комітету.

"Службовий автомобіль Служби охорони державного кордону при МВС Литовської Республіки заїхав на територію Республіки Білорусь на відстань до п'яти метрів, розвернувся і повернувся до Литовської Республіки", – ідеться в повідомленні.

Білоруська сторона поінформувала прикордонного уповноваженого Литви відповідно до положень договору між країнами про режим білорусько-литовського державного кордону.

У Прикордонному комітеті Білорусі нагадують, що за останній час це вже другий випадок порушення в пунктах пропуску. Так, 13 липня озброєний литовський прикордонник під час оформлення громадян у пункті пропуску Мядінінкай (навпроти білоруського пункту пропуску Кам'яний Лог) порушив кордон із Литви до Білорусі.

Раніше повідомлялося, що Литва планує закрити два з шістьох контрольно-пропускних пунктів (КПП) на кордоні з Білоруссю з 15 серпня.

Натомість керівник Служби охорони держкордону Литви (СОДКЛ) Рустам Любаєвас виступив за те, щоб закрити більше ніж два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: