У Польщі розкрили друге питання, яке планують винести на референдум

Субота, 12 серпня 2023, 08:45

Партія влади Польщі "Право і справедливість" розкрила друге запитання, яке хочуть винести на референдум разом із питанням про міграційну політику.

Запитання опублікували у соцмережах політсили у суботу, повідомляє "Європейська правда".

На опублікованому відео колишня глава уряду, а нині євродепутатка від "ПіС" Беата Шидло представила друге питання референдуму.

Запитання звучить так: "Чи підтримуєте ви підвищення пенсійного віку, який зараз становить 60 років для жінок і 65 років для чоловіків?".

Оголошуючи запитання, Шидло розкритикувала минулу владу, яка нині перебуває в опозиції. "Туск і "Громадянська платформа" багато говорять про жінок, і вони змушували їх працювати майже до смерті. Те саме стосується чоловіків", – заявила вона. 

Також у ролику фігурує архівний запис експрезидента Броніслава Коморовського, який сказав, що не було потреби підвищувати пенсійний вік, і запис Дональда Туска, який підтвердив, що уряд прийняв законопроєкт про підвищення пенсійного віку.

На думку деяких експертів, якщо зберегти мінімальний пенсійний вік у Польіщ на сьогоднішньому рівні – 60 років для жінок і 65 років для чоловіків – то через кілька десятиліть більшість пенсіонерів зможуть розраховувати максимум на мінімальну виплату. 

Референдум, який відбудеться 15 жовтня, у день парламентських виборів, спершу мав стосуватись примусового розселення мігрантів. Проте "Право і Справедливість", щоб ще більше підсилити меседж і розпалити соціальні емоції, має намір поставити не одне, а три-чотири запитання.

Першим питанням референдуму буде "Чи підтримуєте ви продаж державних підприємств?".

Наступні два питання "ПіС" розкриє найближчими днями — 13 і 14 серпня.

Дивіться також новий відеоблог ЄвроПравди про останню напругу у відносинах України та Польщі і як на це впливають майбутні польські вибори. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: