У Нідерландах міністр вперше піде у декретну відпустку

Понеділок, 14 серпня 2023, 11:24

Міністерка з уряду Нідерландів наприкінці року піде у тривалу відпустку у зв’язку з народженням дитини, що стане першим таким випадком для країни. 

Про це повідомляє NOS, пише "Європейська правда".

У понеділок міністерка зовнішньої торгівлі та співпраці розвитку Ліз’є Шрайнемахер оголосила, що наприкінці року візьме відпустку тривалістю кілька місяців у зв’язку з народженням дитини. 

Для Нідерландів це перший такий випадок. 

"Та було б добре, якщо такі речі невдовзі стануть нормою. Якщо ми хочемо, щоб політика та інші високі посади були привабливим і прийнятним місцем для молодих жінок, слід подбати, щоб це було можливим і це було нормально", – зазначила Шрайнемахер. 

Вона додала, що продовжить працювати як зазвичай стільки, скільки їй це дозволятиме фізичний стан. Міністерка розраховує почати декретну відпустку вже після позачергових парламентських виборів, що відбудуться у листопаді, передавши обов’язки колезі. Якщо на момент завершення її відпустки нового уряду ще не сформують, вона продовжить роботу як тимчасовий міністр. Шрайнемахер не включена у списки своєї партії VVD і не змагатиметься за місце у новому парламенті. 

Нагадаємо, у Європарламенті вимагають дозволити голосувати жінкам-євродепутаткам під час декретної відпустки

Як відомо, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте і його остання чотирипартійна коаліція пішли у відставку в липні після того, як не змогли досягти згоди щодо пакета заходів зі стримування міграції. 

Детальніше читайте у статті "ЄвроПравди": Ультраправа відставка: чому йде з політики лідер Нідерландів, який підтримав Україну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: