Данія закликала Китай вплинути на Росію щодо війни з Україною

Середа, 16 серпня 2023, 15:37

Міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен заявив про плани попросити Китай зайняти сильнішу позицію щодо України та поговорити з президентом РФ Владіміром Путіним про його загарбницьку війну.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв'ю Reuters у Шанхаї на початку свого триденного візиту до Китаю.

За словами очільника зовнішньополітичного відомства Данії, "потрібно, щоб Китай зайняв сильнішу позицію".

"Путін не слухає європейських лідерів, але явно слухає Китай. Тому я хочу переконувати (Пекін), що Китай повинен висловити свою позицію", – додав Расмуссен.

Міністр уряду Данії зустрівся в Орхусі з українцями, які постраждали від війни

Він уточнив, що під час зустрічі у п'ятницю зі своїм китайським колегою Ван Ї обговорить Україну та двосторонню співпрацю у сфері зеленої енергетики, а перед цим у четвер зустрінеться з міністром торгівлі Китаю Ван Веньтао.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Китаю Ван Ї провів телефонну розмову з главою МЗС Росії Сергєєм Лавровим після того, як представник Пекіна взяв участь в зустрічі у Саудівській Аравії щодо української "формули миру".

Після зустрічі у Саудівській Аравії глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що Україна планує провести два саміти щодо "формули миру", представленої Зеленським, один із самітів – із залученням Росії.

"ЄвроПравда" детально розповідає про результати зустрічі у статті Світ з Китаєм і без Росії. Як на Банковій готують "саміт миру" і переговори про завершення війни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: