ЄС на неформальній зустрічі обговорить Україну, долучаться Резніков і Кулеба

П'ятниця, 25 серпня 2023, 21:43

Очільники міністерств оборони й закордонних справ держав-членів Європейського Союзу візьмуть участь у неформальній зустрічі в іспанському місті Толедо, де зокрема буде обговорюватись ситуація в Україні.

Про це у Twitter повідомив речник Європейської комісії Петер Стано, пише "Європейська правда".

На неформальній зустрічі міністрів оборони ЄС у Толедо буде головувати високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Планується, що міністри оборони обговорять "агресію Росії проти України за участю міністра оборони України Олексія Резнікова", а також відносини з НАТО й ООН і ситуацію в Нігері.

Зеленський допустив проведення переговорів про "формулу миру" в Норвегії

Далі з очільниками МЗС обговорять також ситуацію в Нігері, війну в Україні за участю українського міністра Дмитра Кулеби й "формулу миру" та глобальні дипломатичні зусилля в межах Генеральної асамблеї ООН.  

Згідно з програмою неформальної зустрічі, вона триватиме 30-31 серпня.

Раніше цього тижня Жозеп Боррель оголосив, що наразі "ведеться робота" над зустріччю високого рівня щодо миру в Україні.

За його словами, нова зустріч для обговорення "формули миру" України може відбутись під час тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН наприкінці вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: