Греція використовуватиме дрони й датчики для попередження лісових пожеж

Четвер, 31 серпня 2023, 21:20

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у четвер оголосив, що уряд використовуватиме безпілотники й встановить датчики температури в лісах для поліпшення превентивного гасіння пожеж.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Цього літа Грецію охопили масштабні лісові пожежі, до яких спричинились суха погода, вітер і спека. У північно-східному грецькому регіоні Еврос вогонь не можуть приборкати вже тринадцять діб поспіль.

"Хоча ми були підготовлені краще, ніж будь-коли, ми постали перед безпрецедентним поєднанням інцидентів", – заявив Міцотакіс у парламенті, згадавши липневу спеку – найдовшу в Греції за останні роки, а також незвично сильний вітер.

Він сказав, що влада ініціювала придбання понад 100 безпілотників для моніторингу лісових пожеж у режимі реального часу.

Лісова пожежа в Греції знищила площу, більшу за Нью-Йорк

Також планується встановити температурні датчики на археологічних розкопках і в лісах підвищеного ризику і найняти близько 500 вчених-лісівників і 1000 пожежників.

Екологи, які виступають за посилення міжнародних дій для стримування зміни клімату, звинувачують грецьку владу в тому, що вона витрачає більше коштів на гасіння пожеж, ніж на їх запобігання.

Пожежу в грецькому Евросі називають найгіршою пожежею в історії всього ЄС. Вона вже забрала життя щонайменше 20 людей, а також зруйнувала оселі й заповідні ліси.

Також повідомляють про десятки арештів людей, яких підозрюють в умисних підпалах.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: