Єреван пропонує Баку дзеркально відвести війська від кордону на основі карт 1975 року

Середа, 13 вересня 2023, 22:35

Вірменія запропонувала Азербайджану дзеркально відвести війська від кордону на основі карт СРСР 1975 року.

Як пише "Європейська правда", про це заявило міністерство закордонних справ країни.

У заяві наголошується, що збройні сили Азербайджану повинні бути виведені з суверенної території Вірменії. У той же час, зауважило МЗС, Єреван підтверджує свою пропозицію здійснити дзеркальне відведення військ від міждержавного кордону між Вірменією та Азербайджаном на основі мап 1975 року, продовжуючи бути зацікавленим у встановленні стабільності та миру в регіоні.

ЄС закликав до повного розблокування Лачинського коридору

"Ми очікуємо, що суб’єкти, зацікавлені у мирі та безпеці в регіоні, структури, які мають мандат у цьому питанні, докладуть усіх зусиль і застосують усі наявні в їх розпорядженні механізми, щоб запобігти подальшій дестабілізації та незаконному застосуванню сили в нашому регіоні", – йдеться в повідомленні.

Раніше вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном на тлі повідомлень про накопичення військ Азербайджану вздовж лінії розмежування з невизнаним Нагірним Карабахом і кордону з Вірменією.

Перед цим Пашинян заявив, що Азербайджан останніми днями нарощує військову присутність уздовж лінії розмежування з невизнаним Нагірним Карабахом та кордоном з Вірменією. 

Він нагадав, що днями була чергова прикордонна сутичка, у якій загинули троє вірменських військових, блокада Лачинського коридору триває, а Баку продовжує заявляти, що Вірменія порушує режим припинення вогню.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: