Прем’єрка Естонії розкрила депутатам деталі позики для бізнесу чоловіка

Вівторок, 5 вересня 2023, 09:03

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що розкрила для депутатів антикорупційного комітету Рійгікогу деталі позики, яку надала бізнесу чоловіка, що опинився в центрі скандалу.

Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда". 

Каллас сказала, що після участі у спецзасіданні комітету, де давала пояснення щодо "російського бізнесу" чоловіка, передала депутатам детальну інформацію про позику.  

Президент Естонії: Прем’єрка Каллас мала б подати у відставку на початку скандалу

"Сьогодні представники опозиції на комітеті здивували мене запитанням про те, у який конкретний день я підписала угоди про позику для чоловіка. Я не розумію, як це стосується суті справи, але щоб засвідчити, що мені немає чого ховати, я щойно надіслала членам комітету угоду про позику для фірми чоловіка і два додатки до неї", – заявила Кая Каллас.

На засіданні вона відмовилася називати дату, пояснивши це тим, що остерігається помилитись і отримати нові звинувачення. Окремі депутати зажадали побачити текст угоди. 

"Я роблю це з повним розумінням, що політики EKRE (політичні опоненти Каллас. – Ред.) будуть здивовані моїм кроком, але це їх не зупинить. Що б я їм не відповідала, вони продовжать повторювати, мов стара платівка, що мої відповіді їх не задовольняють… Думаю, все це продовжиться, тому що на цьому етапі єдина мета опозиційних політиків – це "полювання на відьом", – додала Каллас. 

Нагадаємо, соцопитування засвідчили, що скандал поки не вдарив по рейтингах "Партії реформ" прем'єрки, проте більшість громадян вважають, що сама Каллас має піти з посади. 

Детально на цю тему дивіться у відеоблозі "ЄвроПравди", або читайте у статті: Родинний бізнес із російським слідом: які наслідки матиме скандал навколо прем'єрки Естонії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: