Шольц назвав популістську ультраправу партію "загоном руйнівників" країни

Середа, 6 вересня 2023, 15:51

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звинуватив ультраправу партію "Альтернатива для Німеччини" (АдН) в тому, що та загрожує знищити процвітання країни.

Про це, як пише "Європейська правда", він заявив під час дебатів у Бундестазі щодо запропонованого його урядом бюджету, повідомляє DPA.

За його словами, ультраправа партія працює над "безглуздим руйнуванням добробуту" в Німеччині.

"Переважна більшість громадян знає, що самопроголошена "альтернатива" насправді є загоном руйнівників нашої країни", – заявив Шольц.

Канцлер додав, що АдН хоче демонтувати Євросоюз попри те, що процвітання Німеччини тісно пов'язане з її членством в ЄС. Водночас, додав він, його прагнення як канцлера полягає в тому, щоб вести Німеччину в правильному напрямку, йти на "сміливі компроміси" та робити "практичну роботу для країни".

"Таким чином, ми можемо протистояти тим, хто хоче отримати політичну вигоду від залякування або сценаріїв занепаду", – резюмував Шольц.

В останні місяці "Альтернатива для Німеччини" стабільно посідала друге або й навіть перше місце в рейтингах, відображаючи розчарування німців політикою чинного коаліційного уряду на чолі з Олафом Шольцом.

Згідно з одним із опитувань, майже дві третини громадян Німеччини заявили, що хотіли б бачити на чолі країни новий уряд.

Читайте також: Ультраправа загроза: що стоїть за стрибком популярності "друзів Путіна" у Німеччині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: