Блінкен: США не підтримують масове переселення палестинців із сектора Гази

Понеділок, 16 жовтня 2023, 08:48

Адміністрація президента США Джо Байдена не підтримує пропозиції щодо масового переселення палестинців за межі сектора Гази у зв'язку з військовими діями Ізраїлю проти ХАМАС.

Як пише "Європейська правда", про це в інтерв'ю Al Arabiya заявив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, повідомляє The Times of Israel.

Дипломат відповідав на запитання про пропозиції переселити частину жителів сектора Гази на Синайський півострів в Єгипті. Вашингтон вважає, зазначив Блінкен, що люди повинні мати можливість залишатися у своєму домі в Газі.

"Я чув безпосередньо від глави Палестинської адміністрації (Махмуда) Аббаса та практично від усіх інших лідерів, з якими я спілкувався в регіоні, що ця ідея не має шансів на успіх, і тому ми її не підтримуємо", – пояснив Блінкен.

Водночас, додав держсекретар, Сполучені Штати хочуть переконатися, що мешканці сектора Гази перебувають у безпеці та отримують необхідну допомогу.

Нагадаємо, що Ізраїль закликав усіх палестинців, які живуть на півночі сектора Гази, переїхати на південь заради їхньої безпеки напередодні очікуваного наземного вторгнення. Єгипет не відкрив пункт пропуску на своєму кордоні з сектором Гази.

Раніше повідомляли, що Блінкен планує повторний візит до Ізраїлю після турне по шести арабських країнах.

Перед цим Ентоні Блінкен відвідував Ізраїль 12 жовтня та запевнив прем’єра Ізраїлю у підтримці з боку Вашингтона.

Крім того, президент США Джо Байден провів телефонні розмови з прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом на тлі підготовки Ізраїлю до операції у секторі Гази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: