США вивезли з Ізраїлю вже близько тисячі своїх громадян

Вівторок, 17 жовтня 2023, 08:36

За сприяння влади США з Ізраїлю з п’ятниці вилетіли вже близько тисячі американських громадян та членів їхніх родин. 

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда".

У Держдепі 16 жовтня повідомили, що на чартерах, організованих за сприяння уряду США, з Ізраїлю до Європи вилетіли близько тисячі американських громадян з членами родини. 

Загалом охочим запропонували близько 4000 місць, але багато рейсів вирушили напівпорожніми. 

Вильоти, реалізовані за сприяння уряду США з Тель-Авіва до Афін та інших міст у Європі, відбуватимуться щонайменш ще кілька днів. 

Американські авіалінії зі свого боку збільшили кількість рейсів до Афін, щоби евакуйовані мандрівники могли безпроблемно повернутися до США. 

Окрім літаків, американцям пропонують покинути Ізраїль на поромі з Хайфи на Кіпр. Звідти подорож можна продовжити авіалініями. 

У Держдепі додали, що ще понад 3000 громадян повідомили їм, що самостійно успішно виїхали з Ізраїлю. 

Причиною спеціальних евакуаційних рейсів США та багатьох інших країн стало те, що низка авіаліній призупинили польоти до Ізраїлю з безпекових міркувань. Польща та Німеччина залучили до рейсів військові літаки. 

Тим часом кілька десятків американських юристів написали лист американським компаніям United Airlines, American Airlines і Delta Air Lines, закликаючи відновити сполучення.

Нагадаємо, держсекретар США підтвердив, що президент Джо Байден планує особистий візит до Ізраїлю. Це стане другою ризиковою поїздкою американського лідера цьогоріч після його візиту до Києва у лютому 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: