Міністри ЄС обговорять, як посилити безпеку після терактів у Франції та Бельгії

Четвер, 19 жовтня 2023, 07:21

Міністри з урядів країн ЄС у четвер проведуть засідання щодо того, як покращити безпеку у країнах союзу у зв’язку з останніми терактами у Франції та Бельгії і побоюванням хвилі міграції через війну на Близькому Сході.

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда".

Міністри, відповідальні у своїх країнах за питання міграції, зустрінуться 19 жовтня та обговорять позиції з цього питання. 

Макрон: Всі країни Європи у небезпеці через зростання ісламського тероризму

Деякі країни ЄС вже закликали до посилення прикордонного контролю, збільшення кількості репатріацій іммігрантів з проблемним статусом, а також до угод з державами Африки, які допомогли б боротися з нелегальним прибуттям мігрантів до Європи. 

У ЄС почало зростати занепокоєння щодо безпекових ризиків внаслідок війни між Ізраїлем і ХАМАС.  Крім того, протягом останнього тижня сталися ісламістські теракти у Франції та Бельгії. 

"Наслідки ситуації на Близькому Сході для нашої внутрішньої безпеки – зараз дуже важливе питання. І з точки зору подій, які розгортаються на Близькому Сході, і того, що ми бачимо всередині ЄС", – поділився європейський дипломат, залучений до підготовки зустрічі.  

Ця міністерська зустріч буде першою після початку війни між Ізраїлем і ХАМАС 7 жовтня. Рішень за її підсумками не очікують, але міністри обміняються думками про те, як події на Близькому Сході потенційно можуть спричинити хвилю міграції палестинців до Європи, або ж стати приводом для насильницьких дій всередині країн ЄС. 

Як відомо, у низці країн на тлі подій на Близькому Сході проходили пропалестинські демонстрації, тоді як деякі уряди – зокрема Франції - заборонили ці акції з міркувань безпеки та посилюють захист єврейських установ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: