Противник допомоги Україні каже, що все ще претендує на посаду спікера Палати представників

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 12:40

Ультраправий республіканець Джим Джордан заявив, що все ще претендує на посаду спікера Палати представників США.

Його слова наводить телеканал CNN, повідомляє "Європейська правда".

"Я все ще претендую на посаду спікера, і я планую вийти на трибуну, отримати голоси і виграти ці перегони", – сказав Джордан.

За інформацією телеканалу, напередодні Джордан проводив зустрічі з колегами-республіканцями, які виступають проти його кандидатури.

Він розповів, що мав "гарну дискусію" з ними.

Водночас телеканал зазначає, що деякі прихильники Джордана відмовлялися зустрічатися з кандидатом на посаду спікера або відповідати на його дзвінки.

Кілька представників Республіканської партії заявили, що після зустрічі не змінили свою думку і не голосуватимуть за Джордана.

"Він (Джордан. – Ред.) не розсердився, не розлютився, він просто подякував усім за те, що вони були там. І я думаю, що він впорався з цим з гідністю", – сказав конгресмен Майк Келлі, додавши, що не знає, чи змінилася чиясь думка

Один з учасників зустрічі сказав CNN, що метою зустрічі було дати зрозуміти, що "все скінчено", і що Джордан повинен знати, що у нього немає шансів стати спікером.

Джерела телеканалу повідомляють, що Джордану вдалось досягти певного прогресу з невеликим блоком своїх противників, нью-йоркськими республіканцями, але цього все одно буде недостатньо для отримання посади спікера.

Наступне голосування за кандидатуру спікера Палати представників очікується у п’ятницю.

Раніше ЗМІ повідомили, що Джим Джордан вирішив зняти свою кандидатуру на посаду спікера Палати представників США й натомість підтримати тимчасове розширення повноважень виконувача обов’язків спікера Патріка Макгенрі.

Джим Джордан – один із найактивніших захисників експрезидента США Дональда Трампа і противник збільшення допомоги Україні.

Нагадаємо, 3 жовтня посади спікера Палати представників позбувся Кевін Маккарті. Це сталось під тиском ультраправого крила його Республіканської партії, де Маккарті звинуватили в співпраці з демократами й "таємній угоді" щодо допомоги Україні.

При цьому Палата представників США не може ухвалювати нові закони, в тому числі і щодо допомоги Україні, до обрання нового спікера.

Більше про Джордана читайте в матеріалі "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: