Десятки тисяч людей вийшли на пропалестинський марш у Лондоні

фото
Субота, 21 жовтня 2023, 18:24

Поліція Лондона оцінила у близько 100 тисяч кількість учасників пропалестинської акції в центрі міста, учасники якої висловлювали солідарність із Палестиною й вимагали негайно припинити ізраїльські обстріли сектору Гази.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Демонстранти зібралися в суботу вдень на акцію протесту та пройшли маршем від Мармурової арки в Лондоні до урядового кварталу.

Люди тримали в руках плакати з написом "Вільна Палестина", в той час як інші розгорнули гігантський палестинський прапор і запустили зелені димові шашки.

Також, повідомляє Sky News, демонстранти скандували: "Від річки до моря Палестина буде вільною" (From the river to the sea, Palestine will be free) – гасло, яке раніше закликали перевірити на антисемітизм.

Поліція Лондона заявила, що під час демонстрації були "осередки безладу і деякі випадки розпалювання ненависті", але загалом акція була законною та минулась без інцидентів.

 
Фото: Sky News

На тлі дій Ізраїль у відповідь на напад із боку угруповання ХАМАС у секторі Гази на початку жовтня європейські країни посилили заходи безпеки через можливу хвилю насильства проти єврейських громад або теракти з боку ісламістських груп.

Загостренням ситуації став вибух у лікарні Аль-Ахлі в секторі Гази, який забрав життя десятків цивільних. Палестинська влада й арабські країни звинуватили в цьому Ізраїль, натомість ізраїльська сторона й західні країни вважають, що причиною стало падіння випущеної палестинцями ракети.

Ця ситуація спричинилась до хвилі антиізраїльських протестів у арабських країнах із вимогою припинити підтримку Ізраїлю та блокаду Гази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: