Рейтинг урядової коаліції Німеччини досяг нового мінімуму

Понеділок, 23 жовтня 2023, 13:00

Підтримка урядової коаліції канцлера Німеччини Олафа Шольца впала до рекордно низького рівня.

Про це свідчить опитування громадської думки інституту INSA, опубліковане Bild am Sonntag, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, рейтинг соціал-демократів Шольца впав до 16%. На федеральних виборах два роки тому їхня підтримка була на 9,7 відсоткового пункта більше.

Як свідчить дослідження, дві інші партії коаліції – "Зелені" та "Вільні демократи" – отримали 13% та 5% відповідно.

За даними опитування, наразі лише трохи більше ніж кожен третій виборець (34%) проголосував би за партії керівної коаліції, що є найнижчим рівнем підтримки для неї з моменту її обрання у вересні 2021 року.

Рейтинг підтримки найбільшої опозиційної партії, консервативного ХДС, збільшився до 29%, тоді як підтримка правопопулістської "Альтернатива для Німеччини" (АдН) залишилася на рівні 22%.

Згідно з дослідженням, на сьогодні урядом канцлера Олафа Шольца незадоволені 71% респондентів – це також рекорд (задоволених лише 24%).

Примітно, що громадяни також не бачать чіткої альтернативи нинішньому уряду, адже лише 18% вважають, що велика коаліція (ХДС/ХСС і СДПН) керувала б Німеччиною краще, ніж нинішня.

Раніше повідомлялося, що згідно з опитуванням, у Німеччині зросла кількість людей, які дотримуються правоекстремістських поглядів.

В останні місяці "Альтернатива для Німеччини" стабільно посідала друге або й навіть перше місце в рейтингах, відображаючи розчарування німців політикою чинного коаліційного уряду на чолі з Олафом Шольцом.

Читайте також: Ультраправа загроза: що стоїть за стрибком популярності "друзів Путіна" у Німеччині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: