У Франції затримали двох підозрюваних у причетності до теракту в Брюсселі

Понеділок, 23 жовтня 2023, 20:33

Французька поліція затримала двох людей, підозрюваних у зв'язку з ісламістським бойовиком Абдесалемом Лассуедом, який застрелив двох шведських футбольних фанатів у Брюсселі минулого тижня.

Про це агенції AFP повідомила французька Національна антитерористична прокуратура, пише "Європейська правда".

Двоє підозрюваних у понеділок постали перед судом, де їм мали оголосити потенційні звинувачення у членстві в терористичній організації. Прокуратура просить утримувати їх під вартою до завершення розслідування.

Чоловіків, які мешкають у районі Парижа, минулого тижня затримали в межах розслідування стосовно можливих спільників Лассуеда. Ще двох затриманих пізніше відпустили без оголошення звинувачень.

У Гамбурзі судитимуть двох братів із Сирії, які планували теракт у церкві в Швеції

Французька прокуратура уточнила, що розпочала розслідування за підозрою в "злочинній терористичній змові" після того, як отримала інформацію про цю справу від судових органів Бельгії.

Стрілянина, яка виявилась ісламістським терактом, сталась увечері 16 жовтня. З'ясувалося, що нападник вигукував "Аллах акбар" і був симпатиком ІДІЛ. Двоє загиблих від рук терориста виявилися шведськими футбольними фанатами. 

Згодом стало відомо, що чоловік втік з в’язниці в рідному Тунісі, а файл про його екстрадицію "загубився".

Міністр юстиції Бельгії Вінсент Ван Квікенборн минулого тижня оголосив про відставку після того, як з’ясувалося, що Мін’юст не забезпечив депортацію громадянина Тунісу з відхиленою заявкою на притулок, який врешті скоїв теракт у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: