В ОП позитивно оцінюють обрання нового спікера Палати представників США

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 17:43

Дипломатичний радник президента Ігор Жовква вважає, що обрання Майка Джонсона новим спікером Палати представників США не завдасть удару по американській військовій допомозі Україні.

Про це Жовква сказав в інтерв’ю Reuters, повідомляє "Європейська правда".

За словами посадовця, обрання спікера Палати представників є позитивним моментом, оскільки поклало край тритижневому політичному вакууму.

Жовква додав, що ані він, ані президент Володимир Зеленський не побачили жодних ознак протидії фінансуванню України з боку жодної з американських партій під час візиту до Вашингтона у вересні.

Реклама:

"Я проаналізував слова новообраного спікера пана Джонсона до його обрання або навіть після його обрання, і я не чув, щоб він сам або члени його партії вирішували скоротити військову підтримку України", – сказав він.

Новий спікер Палати представників хоче розглядати допомогу Україні та Ізраїлю окремо

Палата представників США 25 жовтня після кількох тижнів спромоглась обрати нового спікера – ним став представник республіканської більшості Майк Джонсон, прихильник експрезидента Дональда Трампа.

Ініціатива "Республіканці для України" поставила Майку Джонсону найнижчу оцінку в плані підтримки України. Він голосував лише за надання Україні ленд-лізу й послідовно підтримував ініціативи на скорочення допомоги Києву.

Водночас після обрання Майк Джонсон заявив, що підтримує надання допомоги Україні, але "з умовами".

Нагадаємо, бюджетний запит Білого дому до Конгресу передбачає близько $61,4 млрд для України, з яких $46,1 млрд складають оборонні витрати і $11,8 млрд – пряма бюджетна підтримка. Його Конгрес не міг ухвалити до призначення спікера Палати представників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: