74-річний президент Португалії вірить, що доживе до вступу Молдови в ЄС

Понеділок, 30 жовтня 2023, 20:21

Президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза під час візиту до Молдови в понеділок висловив сподівання, що вона зможе якнайшвидше стати членом Європейського Союзу.

Його слова цитує молдовський портал NewsMaker, пише "Європейська правда".

На спільній пресконференції з президенткою Молдови Маєю Санду Ребелу де Соуза відзначив, що Молдова робить усе необхідне й старанно працює в необхідних для євроінтеграції галузях – "державна служба, юстиція, політична обстановка, економіка, боротьба з корупцією та інші".

"12 грудня мені виповниться 75 років. Я дуже сподіваюся, що до того моменту, коли мені виповниться 82 або 83 роки, я буду живий і зможу побачити, що Молдова є членом Європейського Союзу", – заявив португальський президент.

Реклама:

"Я відчуваю, Молдова покаже, що приєднання до Європейського Союзу можливе до 2030 року", – додав він.

Європарламент – за початок переговорів про вступ Молдови до ЄС до кінця року

Своєю чергою Санду висловила впевненість, що Молдова готова до початку переговорів щодо вступу до Європейського Союзу, й сподівається на позитивне рішення у грудні цього року.

У червні минулого року лідери ЄС надали Молдові статус кандидата разом з Україною.

Очікується, що на початку листопада Єврокомісія оприлюднить оцінку щодо перспективи подальшого приєднання України і Молдови до ЄС.

Молдова хоче якнайшвидше вступити до ЄС, щоб захиститися від російської загрози. Опитування незмінно показують, що більшість громадян країни підтримують приєднання до Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: