Військові РФ знову викрали громадянина Грузії біля окупованих територій

Вівторок, 31 жовтня 2023, 15:16

Представники російських окупаційних військ незаконно затримали громадянина Грузії біля межі з окупованими територіями Цхінвальського регіону (Південної Осетії).

Як повідомляє "Эхо Кавказа", пише "Європейська правда", про це заявили у Службі держбезпеки Грузії. 

Російські військові затримали чоловіка біля села Сінагурі. У СДБ заявили, що повідомили про інцидент міжнародних партнерів та співголів Женевських міжнародних дискусій, а також активували "гарячу лінію" під егідою Місії спостерігачів ЄС у Грузії. 

"Задіяно усі механізми для якнайшвидшого звільнення незаконно затриманого громадянина Грузії", – зазначили в СДБ. 

Реклама:

За інформацією "Радіо Свобода", загалом в окупованому Цхінвальському регіоні перебувають за ґратами п’ять громадян Грузії. Тбілісі планує порушити питання про їхнє звільнення під час чергової зустрічі у селі Ергнеті, в рамках Механізму із запобігання інцидентам і реагуванню на них. 

Нещодавно СДБ Грузії повідомила про звільнення чоловіка, якого затримали біля окупованих територій у червні 2023 року. 

Випадки викрадення грузинських громадян у районах вздовж лінії розмежування з окупованими територіями є непоодинокими.  

Також РФ здійснює уздовж лінії розмежування так звану "бордеризацію" – демаркацію межі з окупованим Цхінвальським регіоном, при цьому заходячи за межу реальної лінії розмежування і відхоплюючи додаткові шматки з території, контрольованої офіційним Тбілісі.

Читайте також статтю "ЄвроПравди" до 15-ї річниці російсько-грузинської війни Незавершена війна: як Грузія шукає винного у поразці 2008 року та йде назустріч країні-окупанту

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: