Дипавто, що супроводжувало прем’єра Польщі, спричинило серйозну ДТП в Україні

фото
Понеділок, 9 жовтня 2023, 09:07

У липні цього року одна з автівок, яка супроводжувала прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, спричинила ДТП в Україні.

Про це повідомило видання Wirtualna Polska, пише "Європейська правда".

Згідно з публікацією, внаслідок зіткнення серйозні травми отримав 42-річний українець Олег Ліщук.

Поляки хочуть, щоб Україна дозволила необмежену ексгумацію жертв Волинської трагедії

Прем’єр-міністр Польщі відвідував Україну, щоб вшанувати пам’ять жертв Волинської трагедії. Колона авто, які супроводжували главу польського уряду, відвідувала нині неіснуюче село Пужники Тернопільської області.

Одна з автівок стала причиною ДТП приблизно за 30 кілометрів від Тернополя. Автомобіль, що належав дипломатам посольства Польщі в Києві, протаранив автомобіль, що стояв на узбіччі. Від удару легковик перекинувся на бік у кювет, а його водій випав через вікно.

 
Авто українця після аварії

"Проїхала одна машина, друга, третя, четверта, п’ята... Пам’ятаю, їх було кільканадцять. Вони всі проїжджали повз, зазвичай по зустрічній смузі... Я не можу сказати, яка з машин – передостання чи остання – виїхала на узбіччя з того боку, на якому я стояв, і полетіла прямо на мене. Це було лобове зіткнення. Гук, тріск і я нічого не пам'ятаю. Я втратив свідомість", – розповів виданню постраждалий Ліщук. 

Через те, що аварію спричинила одна з останніх машин у колоні, транспортні засоби, що йшли попереду, продовжили рух. За протоколом, транспортні засоби, в яких їде прем’єр-міністр, зазвичай не зупиняються в таких ситуаціях.

Чоловіка з численними травмами доставили в лікарню у Тернополі, а дипломати посольства наполягали на лікуванні в Польщі. 

Як розповів виданню Ліщук, його відвезли на лікування до Польщі, але підтримку від польської держави він мав лише в перші дні. Йому зробили операцію, а його дружина отримала оплачений номер у готелі. Далі незалежний фонд U-Work допоміг чоловіку з отриманням номера PESEL та оплатою реабілітації.

У посольстві Польщі в Україні в понеділок вранці відреагували на публікацію видання. 

"Повідомляємо, що автомобіль, водій якого спричинив ДТП, не був у колоні прем’єр-міністра, а належав аташе з питань оборони, співробітник якого, швидше за все, знепритомнів за кермом. У посольстві не змовчали про подію – того ж дня ми опублікували заяву на нашому сайті", – йдеться у заяві посольства у Twitter (Х).

На сайті польського посольства у Києві є коротка заява з цього приводу, без жодних подробиць: "7 липня в Україні сталася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобіля Апарату військового аташе Республіки Польща. Причини аварії наразі з'ясовують".

Читайте також про те, коли події на Волині перестануть роз'єднувати Україну та Польщу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: