Ексглава МЗС Литви про антиукраїнські заяви Орбана: Угорщина віддаляється від ЄС на "світлові роки" 

Субота, 11 листопада 2023, 09:19

Ексглава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс дорікнув главі угорського уряду Віктору Орбану за його критичні коментарі про Україну, яка, за його словами, "далека від ЄС".

Про це Лінкявічюс  написав у суботу вранці у своєму Twitter (Х), пише "Європейська правда".

Литовський дипломат вважає, що Угорщина сама серйозно віддалилась від Європейського Союзу, у той час як її прем’єр-міністр критикує Київ за невідповідність критеріям для початку переговорів про вступ.

"За словами Орбана, Україна перебуває на відстані світлових років від членства в ЄС. 

Реклама:

Можливо, так здається, тому що він бачить Україну, яка, безсумнівно, разом з ЄС, зі своєї власної країни, яка сама віддаляється від нього на світлові роки", – зазначив Лінкявічюс.

10 листопада прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюз не повинен починати переговори з Україною про членство в ЄС. За його словами, "Україні далеко до членства" у Євросоюзі.

За даними джерел, міністри закордонних справ країн-членів ЄС заслухають наступного тижня позицію угорського колеги Петера Сійярто щодо заяви Орбана.

Перед цим в уряді Угорщини заявили, що ЄС не має розпочинати переговори про членство з Україною через невиконання нею умов.

Угорщина домагається від Євросоюзу розмороження мільярдів євро свого фінансування, яке Брюссель відмовляється виділяти Будапешту через проблеми з верховенством права і порушення демократії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: