Пентагон заявив про нові удари США по військових об'єктах у Сирії

Понеділок, 13 листопада 2023, 09:48

Збройні сили США завдали ударів по військових об'єктах на сході Сирії, що використовуються іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) та пов'язаними з ним угрупованнями.

Як пише "Європейська правда", про це сказав міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін, чию заяву поширив Пентагон.

За його словами, США завдали високоточних ударів у відповідь на напади, що тривають на американський персонал в Іраку та Сирії.

Він уточнив, що Сполучені Штати завдали ударів по військових об'єктах поблизу міст Абу-Камаль в Іраці та Маядін у Сирії.

Реклама:

"Для президента (Джо Байдена) немає вищого пріоритету, ніж безпека американського персоналу, і сьогоднішніми діями він дав зрозуміти, що США захищатимуть себе, свій персонал та свої інтереси", – зазначив Остін.

Раніше повідомляли, що Сполучені Штати вдруге за останні тижні завдали ударів по складу зброї на сході Сирії, який, за даними Пентагону, використовував іранський Корпус вартових ісламської революції та пов'язані з ним групи.

Перед цим Пентагон заявив, що має чотири напрямки діяльності на Близькому Сході на тлі війни Ізраїлю проти бойового угруповання ХАМАС.

Також повідомляли, що США бачать "підвищений ризик" поширення конфлікту на Близькому Сході, оскільки підтримувані Іраном угруповання продовжують атакувати американські війська, дислоковані в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: