США завдали нових ударів по військових об'єктах Ірану в Сирії

Четвер, 9 листопада 2023, 07:39

Сполучені Штати вдруге за останні тижні завдали ударів по складу зброї на сході Сирії, який, за даними Пентагону, використовував іранський Корпус вартових ісламської революції та пов'язані з ним групи.

Як пише "Європейська правда", про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє Пентагон.

За його словами, ці удари у відповідь на нещодавні напади на американські війська нанесли два винищувачі F-15.

"Для президента (Джо Байдена) немає вищого пріоритету, ніж безпека американського персоналу, і він віддав наказ про сьогоднішню акцію, щоб чітко показати, що США захищатимуть себе, свій персонал та свої інтереси", – зазначив Остін.

Реклама:
США заперечують, що говорили Ірану про намагання припинити вогонь у Газі

Він наголосив, що США повністю готові вжити подальших необхідних заходів для захисту своїх людей та об'єктів. Він закликав уникати будь-якої ескалації, запевнивши, що американський персонал продовжуватиме виконувати місії з протидії ІДІЛ в Іраку та Сирії.

Сполучені Штати час від часу завдають ударів у відповідь по підтримуваних Іраном силах у регіоні після того, як вони атакують американські війська. 26 жовтня США атакували два об'єкти, які використовує Корпус вартових ісламської революції та угруповання, що його підтримують.

У Сирії перебувають 900 американських військових, а в сусідньому Іраку – ще 2500, які виконують місію з надання консультацій та допомоги місцевим силам, що намагаються запобігти відродженню терористів з "Ісламської держави", яка в 2014 році захопила значні території обох країн, але згодом зазнала поразки.

Раніше Пентагон заявив, що має чотири напрямки діяльності на Близькому Сході на тлі війни Ізраїлю проти бойового угруповання ХАМАС.

Перед цим повідомлялося, що США бачать "підвищений ризик" поширення конфлікту на Близькому Сході, оскільки підтримувані Іраном угруповання продовжують атакувати американські війська, дислоковані в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: