Міністерства мають розробити план реформ відповідно до рекомендацій ЄС – Стефанішина

Вівторок, 14 листопада 2023, 20:54

Заступники міністрів уряду України з питань європейської інтеграції у вівторок провели засідання, за підсумками якого їм доручили розробити план утілення рекомендацій Європейської комісії в останньому звіті про розширення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила пресслужба уряду.

На нараді профільних заступників міністрів, де головувала віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, були присутні представники Єврокомісії та представництва ЄС в Україні.

Стефанішина нагадала, що Україна завершила процес селф-скринінгу законодавства, тобто його перевірки на відповідність праву ЄС. Він виявив близько 3000 актів, які Київ має впровадити у своє законодавство.

Реклама:
Зеленський доручив уряду виконати вимоги ЄС для переговорів про вступ

За результатами зустрічі віцепрем’єрка доручила заступникам міністрів підготувати план заходів щодо переліку реформ, які необхідно здійснити на виконання звіту Єврокомісії про розширення.

В уряді наполягають на здатності України завершити переговори про вступ до ЄС протягом двох років, але при цьому важливо розуміти, що цей дворічний період ще не розпочався.

Нагадаємо, у звіті, опублікованому 8 листопада, Єврокомісія рекомендувала розпочати з Києвом переговори про вступ, але перед тим Україна має виконати частину ще не втілених реформ. В українському уряді кажуть про високий рівень готовності України до вступу та обіцяють завершити переговори за два роки

На саміті лідерів ЄС у грудні розглядатимуть рішення, чи починати переговори про вступ з Україною. Наразі на заваді "зеленому світлу" може стати Угорщина, яка обіцяє блокувати позитивне для Києва рішення.

Читайте також: Неприємні сигнали від ЄС: на що вже зараз треба звернути увагу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: