Президент Латвії в День незалежності вшанував добровольця, що загинув в Україні

Субота, 18 листопада 2023, 15:43

У Ризі в суботу відбувся військовий парад, присвячений 105-ій річниці проголошення незалежності Латвійської Республіки, у якому взяли участь військові Латвії та країн-союзників.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Звертаючись до учасників параду, латвійський президент Едгарс Ринкевичс згадав капрала Віталія Смирнова, який нещодавно загинув, борючись за свободу України.

"Почуття справедливості привело Віталія на боротьбу за свободу України. Віталій віддав своє життя не лише за Україну, але й за вільну Латвію та Європу. Його боротьба не була марною. Ми збережемо Віталія в нашій пам'яті. Ми будемо продовжувати захищати нашу свободу і свободу наших друзів!" – наголосив він.

Реклама:
 
Фото: Odita Krenberga / Latvijas Televīzija

Ринкевичс подякував кожному латвійському солдату, який цього року навчає українських захисників, а також солдатам Національної служби оборони.

У військовому параді в Ризі взяли участь близько 1500 солдатів, бійців Національної гвардії, поліцейських, прикордонників, пожежників і молодіжних гвардійців.

У параді також взяли участь союзницькі війська з Албанії, Канади, Чехії, Естонії, Ісландії, Італії, Литви, Чорногорії, Польщі, Словаччини, Словенії, Іспанії та США. Крім того, цьогоріч уже вдруге в урочистостях узяла участь і українська прапорна група.

Нагадаємо, що посольство Росії в латвійській столиці Ризі з минулого року офіційно розташоване на вулиці Незалежності України, хоча понад вісім місяців опиралося зміні адреси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: