У Польщі арештували жінку, яка заклала вибуховий пристрій у Варшаві

Відео
Вівторок, 21 листопада 2023, 14:20

Польська влада заявляє, що заарештувала та висунула звинувачення 38-річній польській жінці, яка симпатизує ісламським екстремістам і на початку місяця заклала вибуховий пристрій на одній з вулиць у центрі Варшави.

Як пише "Європейська правда", про це інформує AP з посиланням на повідомлення поліції.

У заяві правоохоронців йдеться, що жінка встановила пристрій у Варшаві в ніч з 10 на 11 листопада, а потім потягом повернулася до себе додому на західну Польщу, де її арештували у своєму будинку в місті Стшелін.

Ніхто не постраждав, але, як зазначила поліція, через пристрій могло постраждати багато людей.

Реклама:

"Саморобний вибуховий пристрій, начинений газовими балонами та цвяхами, міг спричинити серйозну загрозу здоров'ю та життю багатьох людей", – йдеться в заяві.

У повідомленні також йдеться про те, що їй висунули звинувачення у створенні небезпеки та загрози життю й здоров'ю багатьох людей, а також у підготовці до створення такої небезпеки.

Правоохоронці опублікували відео, де видно, як поліція знімає з неї відбитки пальців й одягає наручники, а також показали деякі предмети, які, за їхніми словами, вони знайшли в її будинку. Серед них було зображення Усами бін Ладена.

"Співробітники поліції вилучили предмети та гаджети, пов'язані з "Ісламською державою", а також предмети, які могли бути використані для виготовлення іншого вибухового пристрою", – йдеться в заяві.

Сьогодні, 21 листопада, у варшавському аеропорту імені Шопена в кабіні одного з літаків помітили дим – на місце викликали служби аеропорту, які евакуювали понад 200 пасажирів.

Перед цим у Литві аеропорти Вільнюса і Каунаса вранці отримали повідомлення про нібито закладену вибухівку.

Раніше в аеропорту польського Катовіце чоловік пожартував про бомбу у своєму багажі, через що йому не дозволили сісти на свій рейс до Анталії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: