У Бельгії після повідомлення про замінування закрили 27 шкіл

Понеділок, 27 листопада 2023, 09:56

Низка шкіл Брюсселя і Валлонії-Брабант, що входять до освітньої мережі Валлонія-Брюссель, залишаться зачиненими в понеділок вранці після повідомлень про замінування, що надійшли в неділю ввечері.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RTBF.

Поліція протягом для огляне усі освітні заклади, щодо яких надійшли повідомлення, і надасть свою оцінкую, розповіла Сесіль Маркетт, заступниця генерального директора, відповідальна за зв'язки з громадськістю в освітній мережі Валлонії і Брюсселя.

В освітній мережі додали, що школи оглядають "у суворій відповідності до принципу обережності" та закликали людей не панікувати.

Реклама:

"Багато установ постраждали від подібних попереджень протягом останніх тижнів. Очікують, що школи залишаться зачиненими увесь понеділок, але є велика ймовірність, що вони знову запрацюють у вівторок", – заявили в освітній мережі.

Минулого тижня литовська поліція отримала кілька повідомлень про нібито закладену вибухівку в школах і різних установах країни.

Наприкінці жовтня багато шкіл та інших установ по всій Литві кілька днів поспіль отримували повідомлення про замінування. Жодна з погроз не виявилася реальною.

Від псевдомінувань протягом жовтня потерпала також Франція, за половину місяця лише аеропорти отримали понад сотню таких повідомлень. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: