Екологи подали до суду на Португалію через бездіяльність щодо клімату

Вівторок, 28 листопада 2023, 18:36

Екологічні групи подали позов до суду Лісабона проти Португалії через ймовірне невиконання нормативних актів щодо боротьби зі зміною клімату.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

У 2021 році Португалія затвердила низку регуляторних політик і правових інструментів для боротьби зі зміною клімату, але три екологічні групи – Ultimo Recurso, Quercus і Sciaena – кажуть, що досягнуто "незначного прогресу".

У спільній заяві вони зазначили, що уряд ще не створив портал, на якому громадяни могли б відстежувати статус регулювання, і не опублікував вуглецевий бюджет, який би встановив ліміт на викиди вуглекислого газу.

Реклама:

Екологічні групи також заявили, що уряд не повністю реалізував заходи свого Національного плану з енергетики та клімату (НПЕК), а також політику в галузях економіки для пом'якшення наслідків зміни клімату.

У червні уряд заявив, що переглядає НПЕК, і що до 2026 року Португалія вироблятиме 80% електроенергії з відновлюваних джерел. З січня по жовтень цього року відновлювані джерела енергії забезпечили близько 68% електроенергії в країні.

Останнім часом у країнах Європи активізувались протести кліматичних активістів.

У центрі німецької столиці Берліна сотні кліматичних активістів з групи "Останнє покоління" заблокували головну дорогу.

Нещодавно кліматичні активісти вдруге облили фарбою Бранденбурзькі ворота.

Також вони обливали томатним супом та фарбами шедеври живопису у відомих світових музеях і галереях, приклеювали себе до проїжджої частини на автострадах та на злітних смугах аеропортів, паралізуючи рух транспорту й порушуючи графік польоту літаків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: