Столтенберг: Росія втратила в Україні понад 300 тисяч особового складу

Середа, 29 листопада 2023, 14:18

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що втрати Росії в Україні в особовому складі перевищують 300 тисяч осіб. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у спілкуванні з пресою після зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі в середу. 

Говорячи про наслідки агресії РФ проти України, генсек зазначив, що Росія у підсумку стала слабшою з політичної, військової та економічної точки зору.

Блінкен: У країн НАТО немає сумнівів, чи треба далі підтримувати Україну

Реклама:

"Росія втратила значну частину своїх конвенційних сил: сотні літальних апаратів, тисячі танків і понад 300 тисяч в особовому складі", – сказав Єнс Столтенберг.

На позначення втрат він вжив слово ‘casualties’, що може включати і загиблих, і поранених. 

Столтенберг акцентував, що внаслідок своєї авантюри в Україні Росія втрачає вплив на Кавказі й у Центральній Азії та стає все більш залежною від Китаю; її прибутки від продажу енергоресурсів зменшилися, з Росії вийшли сотні іноземних компаній, робота банківської системи ускладнена через санкції і за 2022 рік з Росії виїхало більше мільйона людей. 

Генсек НАТО також розповів, що вважає здобутками України у кампанії 2023 року, попри майже нерухому лінію фронту.  

Водночас він сказав, що варто бути готовими до ще більшої інтенсивності бойових дій в Україні та активізації повітряних ударів.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: