Суд виправдав міністра юстиції Франції у справі про конфлікт інтересів

Середа, 29 листопада 2023, 17:22

Спеціальний суд у середу постановив, що міністр юстиції Франції Ерік Дюпон-Моретті не зловживав своїм становищем для зведення рахунків з опонентами, яких він здобув за час своєї адвокатської діяльності.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Суд республіки, спеціальний суд для держслужбовців, заявив, що посадовець перебував у ситуації конфлікту інтересів, але його злочинних намірів не було встановлено, тому зняв з нього обвинувачення.

"Для мене і моїх близьких цей судовий процес – ганьба", – заявив Дюпон-Моретті в суді.

Реклама:
У Франції судять чинного міністра за кумівство

З моменту свого створення в 1993 році Суд республіки провів лише дев'ять офіційних судових процесів, включаючи справу Дюпон-Моретті.

Серед обвинувачених у минулому була колишній міністр фінансів та нинішня голова Європейського центрального банку Крістін Лагард. У 2016 році її визнали винною в недбалості щодо державних виплат. Вона уникла покарання та зберегла свою тодішню роботу в МВФ.

Нагадаємо, Дюпона-Моретті звинуватили у використанні своєї посади для зведення особистих рахунків з суддями і прокурорами, з якими він конфліктував протягом десятиліть своєї адвокатської діяльності. Це перший випадок, коли чинний член французького уряду постав перед цим органом. 

Суд республіки завершив розслідування щодо Дюпона-Моретті у квітні минулого року. 

Скаргу на Дюпона-Моретті подали три суддівських профспілки і громадська асоціація Anticor, що спеціалізується на проблемах корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: