Німецький суд визнав законним прослуховування розмов кліматичних активістів з журналістами

Середа, 29 листопада 2023, 18:29

Суд у Баварії вирішив, що поліція не порушила закон прослуховуванням розмов між кліматичними активістами ініціативи "Останнє покоління" та журналістами.

Про це повідомляє DW, пише "Європейська правда".

Окружний суд Мюнхена у середу ухвалив рішення на користь поліції за скаргами щодо прослуховування розмов між представниками ініціативи "Останнє покоління" і представниками преси після того, як журналісти подали шість скарг у зв’язку з таким прослуховуванням. 

Суд дійшов висновку, що ордер на прослуховування був виданий належним чином і стеження здійснювалося без порушення вимог законодавства, та що втручання у спілкування активістів з пресою було виправдане у зв’язку із ризиками, які створює діяльність групи. 

Реклама:

У Баварії з травня ведуть кримінальні провадження проти активістів ініціативи "Останнє покоління", у рамках розслідування у їхніх домівках проходили обшуки. Суспільство неоднозначно відреагувало на це. 

Розслідування почали після їхньої серії акцій з блокуванням дорожнього руху, обливання фарбою творів мистецтва, будівель, приватних літаків і яхт. 

Мюнхенське видання Süddeutsche Zeitung влітку опублікувало матеріал про те, що активістів прослуховують із жовтня 2022 року. У прокуратурі Мюнхена згодом підтвердили, що це правда.

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фазер казала, що станом на червень з групою пов’язують 580 правопорушень за період з початку 2022 року, більшість з яких пов’язані з застосуванням примусу (так класифікують зрив планів людей через блокування доріг, злітних смуг тощо) та вандалізмом. 

Нагадаємо, минулими вихідними у Берліні кліматичні активісти заблокували головну дорогу, яка проходить між пам’ятником Колона Перемоги і Бранденбурзькими воротами поруч із будівлею німецького парламенту.

Перед тим вони вже двічі облили фарбою Брандебурзькі ворота, а також будівлю офісу канцлера. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: