Грузія повернула додому громадянина, викраденого окупантами РФ кілька днів тому

Четвер, 9 листопада 2023, 20:06

Грузія повернула додому громадянина, затриманого російськими військовими в районі села Кірбалі тоді ж, коли ще одного грузина вони застрелили. 

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда".

Служба держбезпеки Грузії повідомила, що затриманий громадянин Грузії на ім’я Леван Дотіашвілі вже звільнений і перебуває на території, підконтрольній уряду. 

Російські військові з окупованого Цхінвальського регіону затримали Дотіашвілі у понеділок 6 листопада біля храму Ломіса в Горійському муніципалітеті. Тоді ж другого місцевого мешканця Тамаза Гінтурі застрелили під час спроби затримання.  

Реклама:

Дотіашвілі забрали до Цхінвалі та помістили у СІЗО за звинуваченнями у порушенні "держкордону". 

В СДБ розповіли, що у чоловіка травма обличчя, інші деталі щодо його стану повідомлять після медогляду.

Як відомо, біля лінії розмежування з окупованими територіями Цхінвальського регіону (Південної Осетії) регулярно трапляються випадки викрадення російськими військовими місцевих мешканців-громадян Грузії. Перед інцидентом із вбивством громадянина Грузії попередній випадок викрадення був 31 жовтня.

Також РФ систематично здійснює уздовж лінії розмежування так звану "бордеризацію" – демаркацію межі з окупованим Цхінвальським регіоном, при цьому заходячи за межу реальної лінії розмежування і відхоплюючи додаткові шматки з території, контрольованої офіційним Тбілісі.

Читайте також статтю "ЄвроПравди" до 15-ї річниці російсько-грузинської війни Незавершена війна: як Грузія шукає винного у поразці 2008 року та йде назустріч країні-окупанту

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: